Alle deelnemers voor hun moed, liefde en verbondenheid!

 

Speciale dank aan Hans Wanrooy en Roland Postma: Ventoux Producties 

Niels van der Horst: muziek Just Like You

 

en aan...

Maya Stomp, rouwdeskundige

www.rouwenhoortbijhetleven.nl

Saranne Schümers, muziek

www.sarannesmusic.nl

Try-out 15 mei

Bijeenkomst 12 juni

Bijeenkomst 29 mei

Met dank aan:

Esther Sprey, uitvaartbegeleider

www.spreyuitvaartbegeleiding.nl

Expertisecentrum Verlies

www.omgaan-met-verlies.nl

Bijeenkomst 26 juni

Mettelina Baarda, rouwtherapeut

www.aandachtvoorverliesenrouw.nl

Op 16 november 2018 overleed onze dochter en zusje Annemijn. Na haar overlijden zocht ik naar een manier om vorm te geven aan mijn eigen verdriet en om daarin van betekenis te zijn voor anderen. Het helpt mij om te praten en open te zijn over ons verlies. Daarom ben ik gestart met een programma over rouw en verdriet. Ik wil troost, liefde en herkenning bieden aan iedereen die te maken heeft met rouw en ook handvatten geven aan mensen in de omgeving van de rouwende.

Rouw

Diensten op gebied van rouw en verdriet

  • workshops voor het bedrijfsleven

bijeenkomsten met als doel om rouw op de werkvloer bespreekbaar maken, voor medewerkers die ervaring hebben met de dubbele belasting van werk en rouwen, voor leidinggevenden en voor HR professionals.

 

  • de impact van Covid-19

programma speciaal voor medewerkers in de zorg om hun ervaringen en verdriet rondom Covid-19 bespreekbaar te maken.

 

  • "Just Like You", een programma op open inschrijving 

een troostrijk programma voor iedereen die te maken heeft gehad met het verlies van een dierbare.

Uitleg programma

 

"Just Like You" is een mooi en troostrijk programma voor iedereen die te maken heeft gehad met rouw en verlies. Het programma bestaat uit een interactieve bijeenkomst met deelnemers. In de bijeenkomst vertellen deelnemers vanuit hun persoonlijke ervaring hun verhaal. Gastsprekers vertellen vanuit hun professie, geven achtergrond en handvatten. De verhalen worden afgewisseld met muziek en filmpjes.  Ik hoop dat deelnemers zichzelf herkennen in de verhalen en daar troost en liefde uit halen.

 

Van alle bijeenkomsten op open inschrijving wordt een video gemaakt, zodat ook een bredere groep mensen kan kijken en luisteren naar de mooie persoonlijke verhalen van Just Like You. De video's zijn een verkorte weergave van de bijeenkomsten en zijn geschikt om te kijken voor iedereen met human interest.

 

Als je een indruk wilt krijgen van het programma, klik dan op een van bovenstaande video's.

Of kijk op het YouTube kanaal van Just Like You.

 

Bedrijfsleven

Op verzoek organiseer ik workshops over rouw voor het bedrijfsleven, die vergelijkbaar zijn met het programma van "Just Like You". Ook dit programma bestaat uit een interactieve bijeenkomst, met als doel om een moeilijk onderwerp als rouw bespreekbaar te maken. Vaak is het als rouwende lastig om aan te geven wat je nodig hebt, iedereen heeft andere behoeften. En ook leidinggevenden, collega's en HR professionals reageren anders, al dan niet op basis van hun eigen ervaring. Het praten over positieve ervaringen en het delen van tips maakt het voor iedereen makkelijker om elkaar echt tot steun te zijn. Tussendoor is ruimte voor uitleg hoe rouw werkt.

 

Zorg en ziekenhuizen

Voor zorgpersoneel en artsen in ziekenhuizen of tehuizen verzorg ik een aangepast programma, waarin veel ruimte is voor alle emoties die het werken met coronapatienten met zich mee brengt, van de stress tot het verdriet en de onderlinge verbondenheid. Zowel de positieve ervaringen als de moeilijke momenten worden gedeeld.

 

Reacties op het programma

"Het is een mooi en ontroerend programma."

"Het is fijn om van een deskundige meer te leren over rouwen en tips mee te krijgen."

"Een prachtige ontmoeting met mensen die op welke manier dan ook met rouw te maken hebben. Samen sta je sterker dan alleen."

"Het programma biedt je (h)erkenning en troost op een warme en laagdrempelige wijze."

"Ik vond het van tevoren best spannend, maar de tijd vloog voorbij. Er zit veel afwisseling in en het heeft me echt geholpen."

 

Contact

 

Graag kom ik met je in contact om de mogelijkheden voor een bijeenkomst over rouw te bespreken.

In deze tijd van corona kan de bijeenkomst ook online plaatsvinden. De ervaringen die ik daarmee heb opgedaan zijn positief. Ondanks de afstand ontstaat er toch verbondenheid tussen de deelnemers. Sommigen geven aan dat de afstand het ook veiliger maakt om mee te doen.

 

Ik ben te bereiken op 06-23956665 of neem contact op via het contactformulier.