“De echte ontdekkingsreis bestaat niet uit het zoeken van nieuwe vergezichten,  maar in het kijken met andere ogen.”  (Proust)

 

Ik heb ruime ervaring in het coachen van teams en individuele medewerkers; van professionals tot senior management.

Mijn kracht is dat ik door mijn ervaring als leidinggevende, mediator en coach kan putten uit een breed repertoire kennis en vaardigheden en dat ik, doordat ik zelf uit het bedrijfsleven kom, weet hoe het is om te werken in een bedrijf.

Uitleg coaching

 

Coaching is een vorm van persoonlijke ontwikkeling op basis van een één-op-één-relatie. Met een coach spar je over vraagstukken waar je mee zit. Het doel is om inzichten op te doen over je eigen handelen en om manieren te vinden waardoor je effectiever kan worden. Dat kan zowel in je werk zijn, als privé want ik geloof er in dat die twee altijd verweven zijn. Je kan het bijvoorbeeld moeilijk vinden om ‘nee’ te zeggen, of je hebt het idee dat er niet naar jouw mening geluisterd wordt. Of je worstelt met de vraag hoe je meer in verbinding kan komen met je gesprekspartner. Hoe je beter leiding kan geven. Hoe je een betere balans kan vinden in je leven. Wat je nu eigenlijk echt wil in je leven of als vervolgstap in je loopbaan. Allemaal vragen die heel geschikt zijn voor coaching. 

Als coach ben ik een passant die een tijd met je oploopt in jouw (werkende) leven. Ik luister, stel vragen en spiegel wat ik zie. Op die manier wordt je gestimuleerd in je eigen denkproces en leer je op een andere manier naar jouw vraagstuk te kijken. Dit levert vaak verrassende nieuwe inzichten op. 

Mijn coach stijl is warm en betrokken. Ik zorg voor een sfeer die veilig is. Alles wat tijdens de coachsessies wordt besproken, is vertrouwelijk.

 

Opzet traject

Een coachtraject bestaat bij mij uit 6 sessies van 2 uur. In de eerste sessie stellen we de doelen van het coachtraject vast. De volgende sessies hebben steeds tussenpozen van een paar weken, zodat je in de praktijk verder kan werken aan jouw doelen. Soms geef ik huiswerk opdrachten mee. 

 

Ik heb weer ruimte om nieuwe mensen te coachen

 

Dus zoek je een goede coach voor jezelf of voor een van je medewerkers, neem dan contact met mij op om de mogelijkheden te bespreken. Ik plan graag een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

 

Ik ben te bereiken op 06-34570214 of neem contact op via het contactformulier.

 

 

Coaching

Ik coach mensen uit het bedrijfsleven, van professionals tot senior managers met werkgerelateerde vragen:

 

  • Coachen van leidinggevenden

vragen die gaan over leidinggeven, zoals bijvoorbeeld positie innemen als leidinggevende, verbinding maken op emotie, rolopvatting, normen durven stellen, mensen meenemen in veranderprocessen.

 

  • Persoonlijke effectiviteit 

vragen die gaan over het doorbreken van bestaande patronen en het opheffen van blokkades, zoals bijvoorbeeld effectiever communiceren, vergroten van assertiviteit, interactie met collega’s, leren grenzen aangeven, bewust worden van de eigen talenten.

 

  • Balans werk/privé

vragen die gaan over het vinden van een balans werk/privé, zoals prioriteiten stellen, perfectionisme, werkhouding, leren loslaten.

 

  • Teamcoaching 

ondersteuning van de ontwikkeling van teams/afdelingen, gericht op het verbeteren van de samenwerking en teameffectiviteit.  Bijvoorbeeld bij verstoorde communicatie, niet effectieve samenwerking, verschil van inzicht, onduidelijkheid over de te volgen koers of strategie.

let's explore
let's explore
let's explore